In de maand november exposeert een drietal bijzondere kunstenaars van buiten Apeldoorn bij Galerie H10a. Dit zijn de tekenares Brita Seifert, de beeldhouwers Richard van der Koppel en Jan de Boer. Samen zetten zij een prachtige expositie neer die zich beweegt van realisme naar abstractie. Dit sluit aan bij wat er van de vaste kunstenaars van H10a in de galerie te zien is. De opening van deze expositie is op zondag 1 november om 13.30 uur en zal verricht worden door Roel van der Veen van Galerie Pictura in Bergen.

Brita SeifertBrita Seifert is een internationaal bekende kunstenares die al in vele landen exposeerde waaronder Duitsland, Oostenrijk, Senegal, België, de Verenigde Staten en Nederland. Zij verwerkt emoties uit het dagelijks leven op een expressieve manier in fantastische, erotische en magisch realistische beelden. Brita wordt vooral geïnspireerd door muziek, reizen en persoonlijke ervaringen. Elk werk kan je in een andere wereld of in een verhaal plaatsen, maar kan ook de uitdrukking zijn van haar innerlijke gevoelens in symbolen. Haar scènes ontstaan meestal in de schemering van de ochtend of op de grens van dag en nacht, tussen slapen en waken, waar werkelijkheid wijkt voor verbeelding.

Richard van der KoppelRichard van der Koppel was van kinds af aan gefascineerd door de magie van beelden. Hij studeerde beeldhouwen en monumentale vormgeving aan de Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s Hertogenbosch. Zijn beelden vol dramatiek en beweging passen in de overgang van klassieke naar moderne beeldhouwkunst. Hij laat zich inspireren door oude meesters zoals Rops, Waterhouse en Bernini. Naast de inhoud van zijn werk zoekt van der Koppel voortdurend naar esthetiek. Hij probeert zich te ontdoen van de zwaartekracht. Wat overheerst in zijn werk is een verlangen naar harmonie en schoonheid.

Beeldhouwer Jan de Boer woont en werkt in Amsterdam. Zelf zegt hij het volgende over zijn werk: “Torderen, verschuiven, draaien en geometrische lichamen zijn vertrekpunten voor mijn stenen beelden. De steen, de huid doen de rest om het te maken wat het is, wat het lijkt wat het doet”.  Sinds 2004 gebruikt hij Belgisch hardsteen, marmer en kalksteen voor zijn beelden en vormt die meestal volledig met de hand.

Jan de Boer

Jan de Boer

De expositie is te zien van 1 t/m 27 november en is vrij toegankelijk.