2015 4 affiche A4In de zomermaanden juli en augustus is weer een weer boeiende expositie te zien in Galerie H10a, aan de Christiaan Geurtsweg 3 te Apeldoorn. Te gast zullen zijn de kunstenaars van het Bussumse collectief Arte Temporale.

Dit kunstenaarscollectief bestaat inmiddels 11 jaar en telt 9 kunstenaars die zeer uiteenlopend werk maken. Naast robuuste houtsculpturen, traditionele olieverfschilderijen, kwetsbare houtskooltekeningen en keramiek, zullen er ook bronzen beeldjes, kleine installaties en C prints te zien zijn in deze expositie. Of anders gezegd: naast ruime stadsgezichten, voorzichtige droomvoorstellingen en nieuwsgierige keramische beestjes, zijn er ook kleurrijke bloemstillevens, verstilde modellen en raadselachtige schaakproblemen.

Het collectief bestaat uit de volgende kunstenaars: Dick Wensink, Hans Almekinders, Erik van der Esch, Elisabeth van Woerkom, Govert Muijs, Dick Troost, Willem Zijlstra, Ludek Tikovsky en Edith van Eijden / Calis.  Meer informatie is te vinden op hun website: www.artetemporale.nl

Arte Temporale is er trots op dat ze voor de tweede maal in Apeldoorn mogen exposeren en zien er naar uit om het werk van de collega´s van H10a in oktober aan het Bussumse publiek te tonen. Dit zal zijn in de gelijknamige galerie, die ze vorig jaar betrokken aan de Nieuwe Brink 41 te Bussum.

Op zondag 5 juli wordt de expositie om 14.00 uur geopend met toelichting door de kunstenaars en de tentoonstelling duurt tot en met zondag 23 augustus.

Galerie H10a is elke zondagmiddag open van 13.00 -17.00 uur en op afspraak (info@h10a.nl of 06-31537123).  Toegang is vrij en er is voldoende parkeerruimte.