Expositie 8 september t/m 13 oktober

Peter Kooij

Peter Kooij maakt schilderijen, tekeningen en grafiek, met de realiteit als uitgangspunt.

Al in de jaren ’80, bij de opleiding Akte Tekenen LO, wordt zijn interesse in de grafische technieken versterkt. De laatste jaren ligt de nadruk op linoleumsnijden, een techniek die vraagt om abstrahering en die zorgt voor verrassende wendingen en daarmee aan het plezier bij het maken.

Vaak wordt gewerkt rond een thema. Dat resulteerde bij de lino’s o.a. in boekjes rond gedichten van K.P. Kavafis en Jacob Israël de Haan.
Nog groeiend zijn:
* de lino-serie Watermannen (zeven daarvan zijn opgenomen in de Scheurkalender 2018 van Galerie MooiMan in Groningen (http://yourdailymale.nl/04_Peter Kooij.html).
* de serie potloodtekeningen Lijfschappen, die delen tonen van het mannelijk lijf, bij presentaties eindigt de keuze altijd met een vaststaand, contrasterend slotstuk.
* en olieverfschilderijen onder de noemer Second Sight omdat het gemaakt wordt op doek dat eerder door anderen is beschilderd en waarmee het nieuwe schilderij de wisselwerking aangaat.

Website:  www.peterkooijkunst.nl

Willem Bultman

Van oorsprong is hij bouwkundige en hij heeft bijna zijn hele leven bij de gemeente Elburg gewerkt als beleidsambtenaar cultuurhistorie en later ook als beleidsambtenaar kunst en cultuur.

Toen hij 40 jaar werd besloot hij mijn horizon te verbreden en begon hij een studie voor docent beeldende vorming aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Sinds hij in 1995 afgestudeerd is werkt hij als autonoom kunstenaar en geeft hij teken- schilder- en beeldhouwlessen in zijn eigen atelier.

Zijn werk kenmerkt zich door sfeer en een sterk licht- donker contrast. Hierbij werkt hij in hoofdzaak figuratief maar door zijn losse toets ontstaat er toch een vorm abstractie waardoor er in zijn werk altijd wel iets te raden valt en de fantasie wordt geprikkeld. Zoals iedere kunstenaar creëert hij hierbij zijn eigen werkelijkheid door de beelden die hij in zich opneemt te “weerspiegelen” op de wijze die bij hem past. Zijn thema’s zijn divers zoals portret–figuur, stillevens en landschappen. Bij zijn bronzen beelden werkt hij met dezelfde houding als bij het schilderen. De mens en zijn emoties staan hierbij centraal. Ook hier werkt hij met een losse toets waardoor er een levendig en spontaan beeld ontstaat.

Website: www.willembultman.nl