Expositie 14 juli t/m 1 september

Elbreg Scheele

Wat jaren geleden is begonnen met het maken van beelden van keramiek en daarna het maken van beelden met was welke daarna in brons gegoten worden, heeft ertoe geleid dat Elbreg de leergang beeldhouwen bij de Vrije Academie in Nunspeet is gaan volgen.

Sinds 10  jaar heeft zij een nieuwe passie gevonden: het creëren van aardse materieschilderijen, geïnspireerd door structuren welke in de natuur voorkomen, opgebouwd uit diverse lagen materie en afgewerkt en op kleur gebracht met acryl-verf en pigmenten.

De opbouw van haar werk is een proces waarbij de gebruikte structuren soms onverwachtse effecten laat zien en waardoor ze zelf regelmatig verrast wordt.

Haar abstracte werken prikkelen de kijker tot eigen interpretatie.

Websitie: www.elbregscheeleart.com

Rob de Haan

Rob is meer dan 40 jaar werkzaam geweest in de textielbranche. In die periode heeft hij veel over de wereld gereisd en altijd veel belangstelling gehad voor landen, culturen en lokale kunst.

De afgelopen 10 jaar kreeg hij nog meer interesse in musea en kunst. Hoewel hij alle kunststromingen waardeert,  gaat zijn voorkeur uit naar kunst uit de 20ste eeuw. Werk van o.a. Picasso, Dali, Miro, Appel, van Dongen maar ook van Rietveld, Zadkine, Moore en Marino Marini vindt hij geweldig.

Enkele jaren geleden is hij begonnen met schilderen.  Hij kwam echter tot de conclusie dat hij liever actief bezig wilde zijn met zijn handen. Het werken met was om een bronzen beeld te maken vindt hij heerlijk om te doen. Vooral het 3-dimensionale aspect spreekt aan.

Hij wil graag het hele proces beheersen, van het met de handen vormen van een beeld in was, het maken van de mal, en alle nabewerking zoals frezen, slijpen, polijsten en patineren.

Zo langzamerhand probeert hij een eigen stijl te ontwikkelen. Het beeld mag wel lijken, maar door het uit zijn proporties te trekken, wil hij een extra dimensie toevoegen. Dit wordt ook nog eens versterkt door elk beeld een andere patina/kleur te geven.

Website: www.robdehaan.org