Expositie 3 augustus t/m 7 september

Maritza Marbus – schilderijen

Maritza Marbus is na haar opleiding en carrière in de dans afgestudeerd als teken- en schilderdocent. Vervolgens heeft zij theatervormgeving gedaan aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en is daarna verder gaan studeren aan de Rietveld Academie te Amsterdam.

Tijdens deze expositie laat Marbus schilderijen zien in gemengde techniek. In vele schilderijen speelt de expressie van het lichaam de hoofdrol en hoe deze expressie reflecteert wat zich onderhuids afspeelt. Dit jaar speelt ook het landschap een rol. Landschappen waarin je je graag zou willen begeven; rust, ruimte en ‘zijn’. Door het gebruik van meerdere technieken krijgt Maritza’s werk transparantie en gelaagdheid waarbij sfeer een belangrijke rol speelt.

www.maritzamarbus.nl

Rita Oostendorp – beelden

Rita woont en werkt in Angeren. Naast ‘vrij werk’ maakt ze bronzen beelden in opdracht voor speciale gelegenheden en grensmomenten. Ieder beeld wordt door haarzelf gegoten bij MIET AIR in Beers.

Het gieten gebeurt volgens de ‘verloren wasmethode’ (cire-perdu).

Ieder beeld is dus een unica.

Recent werk, geïnspireerd door het 3 Oever Festival zijn de ‘Oeverstromen’ en de ‘Waterbeelden’. De ‘Cultivars’, de ‘Cellen’ en de ‘Bee-collectie’ zijn ontstaan door interesse in de natuur, structuren, groeiwijzen en de levensstijl van solitaire bijen.

Rita maakt schalen, abstracte objecten en figuratieve beelden in brons. Door het toepassen van natuurmaterialen en organische structuren krijgt het werk een eigen karakter en stijl.

bronsatelier.nl