Expositie 11 mei t/m 15 juni

Ton van de Kraats – schilderijen

Ton van de Kraats exposeert met figuurschilderingen – en tekeningen in vaak verschillende technieken. Het zijn soms acrylschilderingen, dan weer mixed media met aquarelverf en acryl, zoals aquarelfragmenten in papierlagen over elkaar, waar soms overheen geschilderd is met acrylverf of bespoten met airbrush.

De formaten varieren van 50 X 65 tot 70 x 100 cm. Som ligt het accent op de sterke expressie van de afgebeelde figuren, dan weer overheerst het esthetische in een schilderij..

Willemijn Denissen – beelden

Bij haar driedimensionaal werk staat de mens meestal centraal. De mens fascineert haar in al haar bewegingen en lichaamstaal en dat weerspiegelt zich in haar werk van steen of brons. Vanuit het realisme gaat zij het gevecht aan met materiaal in steen of was.

Al werkend met het materiaal wordt de associatie die opkomt, weergegeven, daarbij gebruik makend van het gevoel, de indruk en de relatie die ontstaat met de steen.Expositie 22 juni t/m 27 juli

Alexander Dijkman – schilderijen

Geboren in Den Haag in 1950. Sinds zijn jeugd heeft hij belangstelling voor schilderkunst. Vanaf 2005 is hij begonnen te schilderen. Hij heeft gedurende 12 jaar diverse cursussen gevolgd en lessen gehad van verschillende professionele kunstenaars.

Hij schildert met olieverf op paneel. Zijn specialisaties zijn: stillevens en landschappen.
Hij kiest voor eenvoud in zijn composities, waardoor zijn werk een sfeer van eenvoud en rust uitstraalt.

12-08-2017: Positieve beoordeling van de jury van de Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars (NABK) ontvangen.

Karel Sterk – sculpturen

Wanneer hij een nieuwe sculptuur of vaassculptuur maakt, zijn de vormcontrasten van hoekig en rond, scherp en zacht altijd het uitgangspunt. Deze vormcontrasten zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en daardoor een steeds terugkerend thema in zijn werk. De harde, scherpe lijnen in contrast met zachte, vloeiende zoals je dat in de natuur aantreft. Bijvoorbeeld in sneeuwduinen na een stormachtige wind en in zandduinen aan de kust of in de woestijn. Hij vindt het steeds weer boeiend om deze contrasten, zonder een duidelijk plan, uit te werken tot een harmonieus geheel.
De sculpturen die hij maakt, bouwt hij uit rollen klei op. De vormen ontstaan hoofdzakelijk op gevoel.