unnamed

Iedereen is op 12 april om 14.00 uur van harte welkom voor de opening van de vernieuwde H10a door Carin Reinders, directeur van CODA. Muzikale medewerking wordt verzorgd door de bekende Apeldoornse pianist Bert Louissen. De eerste expositie laat boeiend werk zien: schilderijen van Nahrin Malki en schilderijen en beelden van Jan Pieter Gootjes en Jaap Cok.

Na net geen 4 jaar aan de Hoofdstraat moest Galerie H10a per 1 maart verhuizen, maar waarheen? Gelukkig kwam Jan Holtrigter, bekend van o.a. Kunst in de Parken, met een oplossing: Mondriaan Office aan de Christiaan Geurtsweg 3. Iets verder, op nummer 10 zijn de galerie en de ateliers,verenigd door Bert Diks. Het wordt dus een mooie plek voor kunstminnend Apeldoorn. Het fraaie en grote gebouw biedt de mogelijkheid voor een nieuwe samenwerking. Roel Ottow en Peter ten Lohuis vormen nu samen met Kees en Amy Blom, Hans Bulder, Marije Huiskamp, Dio Konijnenberg, Ton van Kooten, Ineke Moes, Karim Omayri, Kees en Sonia Woestenenk en Gera Zoet het Kunstenaarscollectief Galerie H10a. De bekende en goed verzorgde wisselexposities gaan daar door met daarnaast ruimte voor ieder om permanent eigen werk te presenteren, cursussen en workshops te organiseren en een atelier in te richten.

Goed nieuws voor de vaste bezoekers van Galerie H10a: in de nieuwe opzet is de galerie iedere zondag open van 13.00 – 17.00 uur en er is gratis parkeerruimte.