affiche BussumKunstenaarscollectief H10a uit Apeldoorn gaat van Apeldoorn naar Bussum! Van vrijdag 30 oktober t/m zaterdag 28 november is in Galerie Arte Temporale in Bussum een keuze uit het werk zien (vanzelfsprekend blijft er nog genoeg over aan de Christiaan Geurtsweg).

Nadat afgelopen zomer de kunstenaars van Arte Temporale uit Bussum hier in Galerie H10a hun werk hebben getoond is het nu de beurt aan de leden van kunstenaarscollectief H10a om dat daar te doen. Bekend is de grote variatie in stijlen en uitingen van de verschillende kunstenaars uit het collectief. Dat vraagt van de galerie een vindingrijke manier van presenteren van de uiteenlopende kunstwerken, maar dat levert de bezoeker dan ook de ene verrassing na de andere op.

Zo heeft Amy Blom een passie voor fijnschilderen, Anneke Eggermont daarentegen laat zich verrassen door wat verf en ander materiaal op haar doek doet. Marije Huiskamp schildert portretten die balanceren tussen werkelijkheid en expressie en schildert Gera Zoet portretten waarin zij eigen indrukken en ervaringen verwerkt. Van Ineke Moes is spannende keramiek te zien en van Karim Omayri krachtige schilderijen met uiteenlopend materiaal. Kees Woestenenk roept met zijn beelden emoties op en Sonia Woestenenk laat zich in haar schilderijen inspireren door landschappen, steden en elementen uit de natuur. Kunstenaar/ ontwerper/illustrator Roel Ottow verbeeldt ideeën en gedachten en Ton van Kooten zoekt de essentie in zijn landschappen.

Deze expositie in Galerie Arte Temporale toont een intrigerende waaier van kunstvormen bij kunstenaarscollectief H10a.
De opening van de expositie is op 31 oktober om 16.30 uur. Galerie Arte Temporale, Nieuwe Brink 141 in Bussum,  is geopend op vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Toegang vrij.

151. Waterland doc

DSCF1986

image witte jurk