Expositie 15 december t/m 20 januari

Jos van den Berg

ABSTRACTE EXPRESSIE
Het herkenbare wordt onherkenbaar.
Zuidoost Azië is het gebied waar hij het meest door geraakt is. Indonesië is de uitvalsbasis voor vele landen eromheen. Expedities in de oerwouden van Papua en Borneo hechten in zijn ziel.
Ontmoetingen met tribale culturen zijn van invloed op zijn denken en handelen. Hij schilderde landschappen, het oerwoud, tempels en steden. In een wellustige lyrisch abstracte stijl. Maar hoe meer hij schildert des te abstracter het wordt. Hij ziet de beelden nog steeds, maar ervaart meer en meer de gesprekken, de geluiden en bewegingen van de mensenmassa’s. Hij ruikt de specifieke geuren van de tropen, van specerijen, rottend steigerhout en olie van lekkende motoren. Hij proeft de lauwe whisky.
Paletmessen duwen kleur over kleur, vitaal en brutaal. Volkomen abstract nu. Zijn handschrift verwordt tot toevallige lijnen, lianen die bruut verwarren. Het herkenbare wordt onherkenbaar.

website: www.josvandeberg.nl

Ans Westra

Anders te mogen denken, anders te mogen zijn: kunst is de ultieme uiting van vrijheid.
Wat haar fascineert in het beeldhouwproces is de ambachtelijkheid, de zoektocht naar een geschikte steen, vervolgens het maken van een plan (tekening, klei- en studiemodel), het “verkennen” van de steen en het bijstellen van het oorspronkelijke plan om uiteindelijk te komen tot een resultaat waarze tevreden over is.
Zij laat zich inspireren door de overblijfselen van het Groot Griekse Rijk in Zuid Italië en Sicilië.
De Italiaanse taal en cultuur en de zee aldaar, zijn in haar werk terug te vinden.
website: www.answestra.nl